Miksi näen Maisassa useita tilejä tai käyttäjäprofiileja?

Jos sinulle on annettu puolesta-asiointioikeus toisen henkilön Maisa-tiliin, näet oman tilisi lisäksi tuon toisen henkilön Maisa-tilin.

Näet Maisassa useita käyttäjäprofiileja myös siinä tapauksessa, että olet asettanut Omakannassa tiedoillesi luovutuskiellon eri rekisterien välillä. Tällöin näet Maisassa eri tilit eri rekistereille ja voit valita, minkä rekisterin tietoja haluat tarkastella. Rekisterien mukaiset tilisi näkyvät ylänavigaattorin Vaihda -painikkeen alla.

Miksi en näe tulevaa käyntiäni Maisan etusivulla?

Tulevat sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden käynnit ilmestyvät Maisan etusivulle, kun niihin on aikaa alle 14 vuorokautta.

Tulevat käynnit, joihin on aikaa yli kaksi viikkoa, löydät Tapahtumat-sivulta.

Miksi en saa ilmoituksia minulle tulleista viesteistä tai valmistuneista tutkimustuloksista?

Saat Maisan kautta ilmoituksia vain, jos olet sallinut ilmoitukset. Tarkistathan ilmoitusasetuksesi ja sallit ilmoitukset.

Katso myös: Mihin kaikkeen ilmoitusasetukset vaikuttavat? Miten voin muokata sitä, millaisia ilmoituksia saan?

Katso myös: Miten voin muokata mobiilisovelluksen lähettämiä ilmoituksia?

Miksi en voi lähettää viestiä haluamalleni ammattilaiselle tai tiettyyn yksikköön?

HUS, Helsinki, Vantaan ja Keravan hyvinvointialue sekä Kauniainen ovat linjanneet, missä yksiköissä Maisan viestitoiminto on käytössä ja kenelle Maisan kautta on mahdollista lähettää viestejä. Ota tarvittaessa yhteyttä omaan sosiaali- tai terveydenhuollon toimipisteeseesi.

 

Miksi en näe Maisassa kaikkia sosiaali- ja terveystietojani ja tutkimustuloksiani?

Joissain tapauksissa vastaanottokäyntiin liittyvien merkintöjen ja käyntiyhteenvedon siirtyminen Maisaan voi viedä hetken. Jos käyntisi merkinnät eivät ole näkyvissä Maisassa neljän päivän kuluttua käynnistä, ole yhteydessä sinua hoitaneeseen yksikköön.

Huomaathan, että osa laboratorio- ja röntgentutkimusten tuloksista tulee Maisassa näkyviin vasta, kun ammattilainen on keskustellut tuloksista kanssasi.

Kaikkia vanhoja asiakas- ja potilastietoja ei ole siirretty aiemmista asiakas- ja potilastietojärjestelmistä Apotti-järjestelmään, joka toimii Maisan taustalla. Esimerkiksi lääkitystietosi päivittyvät ajan tasalle ensimmäisen vastaanottokäyntisi yhteydessä. Tarvittaessa näet vanhat terveydenhuollon tietosi Omakannasta.

Olen pyytänyt omaa potilaskertomustani. Mistä löydän sen?

Pyytämäsi asiakas- tai potilaskertomuksesi löydät kohdasta Valikko – Asiakirjat. Tiedosto toimitetaan pdf-muodossa, joten varmistathan, että sinulla on käytössäsi tarvittava pdf:n lukuohjelma.

Mitä teen, jos tiedoissani on virheitä?

Jos huomaat virheen esimerkiksi käyntiyhteenvedossasi, ota yhteyttä kyseisen kirjauksen tehneeseen sosiaali- tai terveydenhuollon yksikköön.

Miksi sähköpostiherätteen toimittaminen epäonnistuu?

Todennäköisesti sinulla on Maisaan tallennettuna virheellinen sähköpostiosoite. Jos saat Maisassa viestin sähköpostiherätteen epäonnistumisesta, tarkista sähköpostiosoitteesi kohdassa Valikko > Henkilötiedot. Varmista, että sähköpostiosoitteesi kirjoitusasu on oikea, eikä siinä ole esimerkiksi ä- tai ö-kirjainta. Voit halutessasi jättää sähköpostiosoitteen lisäämättä, sillä se ei ole Maisassa pakollinen tieto.

Kun olet muuttanut sähköpostiosoitettasi, saat vielä kertaalleen aiheettoman virheviestin, jonka voit jättää huomiotta.

Mihin voin ilmoittaa virheellisistä ilmoituksista? Saan Maisassa toiselle henkilölle tarkoitettuja ilmoituksia.

Todennäköisesti kyse on inhimillisestä virheestä ja sinun puhelinnumerosi/sähköpostiosoitteesi on kirjattu virheellisesti jonkun toisen henkilön tietoihin.

Jos asut Uudellamaalla, sinun kannattaa olla yhteydessä omaan sosiaali- tai terveydenhuollon palveluntarjoajaasi Maisan kautta. Kirjaudu Maisa-asiakasportaaliin tai avaa Maisan mobiilisovellus. Valitse valikosta Esitä kysymys > Lähetä palaute teknisestä toiminnasta. Jos et käytä Maisaa, voit ottaa yhteyttä omaan sosiaali- tai terveydenhuollon toimipisteeseesi.

Jos et asu Uudellamaalla, sinun kannattaa olla yhteydessä HUSiin esimerkiksi HUSin yleisten palautekanavien kautta: https://www.hus.fi/potilaalle/opas-potilaalle/oikeutesi-potilaana/anna-palautetta.

Miksi Maisani näyttää erilaiselta kuin ystävälläni tai perheenjäsenelläni?

Maisan sisältö ja näkymät vaihtelevat käyttäjäkohtaisesti, sillä Maisa on yhteydessä potilas- ja asiakastietoihisi. Se, mitä näet omassa Maisassasi, riippuu siitä, minkä tahon asiakkaana/potilaana olet ja millaista hoitoa tai palvelua saat.

Eroavaisuuksia voi olla esimerkiksi ajanvaraus- ja yhteydenottotavoissa. Jotkin Maisan osiot ovat näkyvillä vain tietyille potilas- tai asiakasryhmille.