Mikä Maisa on ja mitä siellä voi tehdä?

Pääset Maisasta suoraan OmaKantaan, missä reseptien uusiminen tapahtuu. OmaKantaan pääset siirtymään Valikko > Tee reseptin uudistamispyyntö > Siirry OmaKanta-sivustolle.

Jos käytät Maisaa selaimella, pääset siirtymään OmaKantaan ilman erillistä kirjautumista. Jos käytät mobiilisovellusta, sinun tulee Maisasta OmaKantaan siirtyessäsi kirjautua uudelleen vahvaa tunnistautumista käyttäen.

Jos haluat saada ilmoituksen, kun resepti on uusittu OmaKannassa, muokkaa ilmoitusasetukset OmaKannan ohjeiden mukaisesti. Maisassa voit määritellä, haluatko ilmoituksen sellaisista uusituista resepteistä, joita ei ole uusittu OmaKannan kautta. Tällaisia ovat esimerkiksi vastaanottokäynnin tai puhelun aikana uusitut reseptit.

Reseptien uusiminen tapahtuu kansallisen Reseptikeskuksen kautta. Näin varmistetaan, että resepteistä on käytettävissä aina ajantasainen tieto sisältäen mm. lääkkeen toimitustiedot.

Katso myös: Mihin kaikkeen ilmoitusasetukset vaikuttavat? Miten voin muokata sitä, millaisia ilmoituksia saan?

Miksi mobiilisovelluksella ei pääse suoraan OmaKantaan?

Maisaan kirjaudutaan vahvaa tunnistautumista käyttäen ja kirjautumiseen käytetään suomi.fi-tunnistautumispalvelua. Kun kirjaudut Maisaan selaimella, pätee tämä tunnistautumisen prosessi edelleen, vaikka käyttäjä siirtyisi selaimessa Maisasta OmaKantaan. Tämän vuoksi erillistä kirjautumista ei tässä kohtaa tarvita, kunhan siirtyminen tapahtuu istunnon voimassaoloaikana (30 min).

Jos sen sijaan käytät Maisaa mobiililaitteella, tunnistuspalvelun istunto tallentuu mobiilisovellukseen. Kun siirryt Maisan mobiilisovelluksesta OmaKantaan, avautuu OmaKanta selaimeen, eikä istunto näin ollen ole enää voimassa.

Oliko tästä sisällöstä sinulle apua?