Mikä Maisa on ja mitä siellä voi tehdä?

Maisa on Apotti-järjestelmän asiakasportaali, joka yhdistää sosiaalihuollon ja terveydenhuollon sähköisen asioinnin yhteen kanavaan. OmaKanta-verkkopalvelu kuuluu Kelan ylläpitämiin Kanta-palveluihin, ja sieltä voi katsoa terveystietoja ja tulevaisuudessa myös sosiaalipalvelujen tietoja.

Maisan kautta voit olla suoraan yhteydessä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisiin. Maisassa voit myös tehdä ajanvarauksia. OmaKannasta voit katsoa tietoja, mutta et voi olla suoraan yhteydessä ammattilaisiin tai varata aikoja.

Reseptien uusimispyynnöt tehdään OmaKannassa. Maisasta pääset tarvittaessa siirtymään OmaKantaan tekemään reseptinuusimispyynnön.

Maisa on käytössä Uudellamaalla Apotti-järjestelmää käyttävissä sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä. Lisäksi myös muualla asuvat HUSin potilaat voivat käyttää Maisaa. OmaKanta on valtakunnallinen palvelu, jota ylläpitää Kela.

Maisa sisältää julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon tiedot. OmaKannasta näet julkisen, yksityisen ja työterveyshuollon tiedot ja tulevaisuudessa myös sosiaalihuollon tietoja.

Oliko tästä sisällöstä sinulle apua?