Puolesta-asiointi Maisassa

Puolesta-asiointioikeuksia ei voi pyytää, vaan ne annetaan sen henkilön Maisa-tililtä, joka haluaa antaa puolesta-asiointioikeudet omaan Maisaansa.

Valitse Maisassa Valikko > Puolesta-asioinnin hallinta > Anna puolesta-asiointioikeus. Täytä valtuuttamasi henkilön nimi ja sähköpostiosoite, määrittele puolesta-asioinnin laajuus ja lähetä kutsu.

Valtuuttamasi henkilö saa sähköpostiinsa kutsun, joka hänen tulee hyväksyä. Tämän jälkeen hän antaa tarvittavat lisätiedot, minkä jälkeen puolesta-asiointioikeudet ovat kunnossa.

Vaihtoehtoisesti voit tehdä puolesta-asioinnin valtuutuksen myös toimittamalla valtakirjan omaan sosiaali- tai terveydenhuollon toimipisteeseesi.

Jos henkilö, jonka haluat valtuuttaa asioimaan puolestasi Maisassa, asuu Uudellamaalla, voit antaa puolesta-asiointioikeudet hänelle suoraan Maisassa. Jos tämä henkilö asuu muualla kuin Uudellamaalla, toimita tarvittava puolesta-asiointivaltakirja omaan sosiaali- tai terveydenhuollon toimipisteeseesi.

Alaikäisen huoltajalle puolesta-asiointioikeus tulee automaattisesti.

HUOM: Jos olet saanut kutsun puolesta-asioijaksi, hyväksy kutsu käyttämällä saamaasi linkkiä. Jos olet valmiiksi kirjautuneena Maisaan, kirjaudu ensin ulos ja paina ”Hyväksy puolesta-asiointikutsu” -linkkiä vasta sen jälkeen.

Oliko tästä sisällöstä sinulle apua?