Puolesta-asiointi Maisassa

Kukaan ei voi pyytää puolesta-asiointioikeuksia Maisa-tilillesi, vaan sinun tulee itse antaa ne haluamallesi henkilölle omalta Maisa-tililtäsi. Voit myös toimittaa tarvittavan valtakirjan omaan sosiaali- tai terveydenhuollon yksikköösi.

Jos henkilö, jonka haluat valtuuttaa asioimaan puolestasi Maisassa, asuu Uudellamaalla, voit antaa puolesta-asiointioikeudet hänelle suoraan Maisassa. Jos tämä henkilö asuu muualla kuin Uudellamaalla, toimita tarvittava valtakirja omaan sosiaali- tai terveydenhuollon toimipisteeseesi.

Puolesta-asiointioikeuksien antaminen Maisan kautta

Valitse Maisassa Valikko > Puolesta-asioinnin hallinta > Anna puolesta-asiointioikeus. Täytä valtuuttamasi henkilön nimi ja sähköpostiosoite, määrittele puolesta-asioinnin laajuus ja lähetä kutsu.

Valtuuttamasi henkilö saa sähköpostiinsa kutsun, joka hänen tulee hyväksyä. Tämän jälkeen hän antaa tarvittavat lisätiedot, minkä jälkeen puolesta-asiointioikeudet ovat kunnossa.

Ohjeita toisen henkilön puolesta asioivalle

Jos olet alaikäisen huoltaja, saat puolesta-asiointioikeudet automaattisesti.

Kun saat kutsun puolesta-asioijaksi, hyväksy kutsu käyttämällä saamaasi linkkiä. HUOM! Jos olet valmiiksi kirjautuneena Maisaan, kirjaudu ensin ulos ja paina ”Hyväksy puolesta-asiointikutsu” -linkkiä vasta sen jälkeen.

Jos puolesta-asioitava henkilö on tehnyt sinulle puolesta-asiointivaltuutuksen valtakirjalla ja toimittanut sen omaan sosiaali- tai terveydenhuollon yksikköönsä, toimii puolesta-asiointi välittömästi sen jälkeen, kun sote-ammattilainen on aktivoinut puolesta-asioinnin tallentamalla valtakirjan asiakas- ja potilastietojärjestelmään.

Oliko tästä sisällöstä sinulle apua?