Puolesta-asiointi Maisassa

Yhteishuoltajuudessa on kyse huollonjakosopimuksesta. Jos lapsen huollosta on tehty huollonjakosopimus tai -määräys, joka koskee myös muuta kuin lapsen asumista, ei puolesta-asiointi Maisassa ole mahdollista. Tämä johtuu siitä, että huollonjakosopimukseen liittyvät valtuutukset tehdään Suomi.fi-valtuudet -palvelussa. Suomi.fi-valtuudet ei tällä hetkellä tarjoa sopivaa valtuutusta tilanteisiin, joissa lapsen terveysasioiden hoitamisesta on määrätty huollonjakosopimuksessa.

Jos huoltajalla itsellään on turvakielto, hän voi asioida alaikäisen huollettavansa puolesta normaalisti. Tällaisessa tilanteessa puolesta-asiointi ei kuitenkaan ole mahdollista alaikäisen toiselle huoltajalle, jolla ei ole turvakieltoa. Taustalla on velvoite suojata turvakiellon piirissä olevaa henkilöä, jotta hänen tietonsa (esimerkiksi osoite) eivät näy alaikäisen Maisa-tilin kautta muille.

Kumpikaan huoltaja ei voi asioida Maisassa huollettavan puolesta, jos molemmilla huoltajista on turvakielto tai lapsella itsellään on turvakielto.

Oliko tästä sisällöstä sinulle apua?