Mitä Maisan mobiilisovelluksessa voi tehdä?

Maisan mobiilisovelluksesta löydät samat toiminnot kuin Maisan selainversiosta. Kun käytät mobiilisovellusta, osa toiminnoista aukeaa selaimessa.

Katso myös: Miten käytän Maisaa mobiilisovelluksella?

Millä laitteilla Maisan mobiilisovellusta voi käyttää?

Maisan mobiilisovellus toimii Android ja iOS käyttöjärjestelmillä (iOS 16.2 tai tätä uudempi versio, Android 7.0 tai tätä uudempi versio) varustetuilla mobiililaitteilla eli puhelimilla tai tablettitietokoneilla.

Ennen kuin kirjaudut Maisaan, lataa Maisan mobiilisovellus omasta sovelluskaupastasi (Apple AppStore, Google Play -kauppa). Ensimmäisellä kirjautumiskerralla tarvitset vahvan tunnistautumisen välineet, eli pankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin.

Jatkossa voit halutessasi kirjautua myös esimerkiksi sormenjälkeä tai kasvojentunnistusta käyttäen.

Miten käytän Maisaa mobiilisovelluksella?

Katso ohjevideo Maisan käytöstä mobiilisovelluksella:

Katso myös: Mitä Maisan mobiilisovelluksessa voi tehdä?

Katso myös: Millä laitteilla Maisan mobiilisovellusta voi käyttää?

Miten voin muokata mobiilisovelluksen lähettämiä ilmoituksia?

Maisan mobiilisovelluksen ilmoituksia voit muokata kohdassa Tilin asetukset > Palveluilmoitukset/Ilmoitukset.

Jos haluat antaa Maisa-sovellukselle luvan lähettää push-ilmoituksia laitteellesi, salli ilmoitukset laitteen asetusten kautta sekä Maisan ilmoitusasetuksista.

Katso myös: Mihin kaikkeen ilmoitusasetukset vaikuttavat? Miten voin muokata sitä, millaisia ilmoituksia saan?

Miksi kahden käyttäjän push-ilmoitukset tulevat samalle mobiililaitteelle?

Jos kaksi käyttäjää kirjautuu Maisa-sovellukseen samalla mobiililaitteella, tulevat kyseiseen laitteeseen jatkossa molempien käyttäjien push-ilmoitukset. Jos molempien käyttäjien push-ilmoituksia ei jatkossa haluta samaan mobiililaitteeseen, voi laitelinkityksen purkaa.

Tämän laitelinkityksen pystyy purkamaan mobiililaitteella Maisa mobiilisovellukseen kirjautuneena valitsemalla Valikko > Liitetyt sovellukset ja laitteet. Yksittäisen laitteen linkityksen voi Androidilla poistaa napauttamalla miinusmerkkiä ja iOS-laitteella pyyhkäisemällä vasemmalle. On myös mahdollista ottaa pois ilmoitukset tietyn yksittäisen laitteen osalta valitsemalla Tilin asetukset > Ilmoitukset > Päällä/Pois.

Selaimella laitelinkityksen purkaminen tapahtuu valitsemalla Valikko > Liitetyt sovellukset ja laitteet.

Voinko valita mobiilisovelluksen kielen?

Maisa-mobiilisovellus toimii samalla kielellä, jolla mobiililaitetta käytetään. Jos laitteen kielivalinta on jokin muu kuin suomi, ruotsi tai englanti, on Maisa-mobiilisovelluksen kieli suomi.

Voit halutessasi vaihtaa kielen Valikko > Tilin asetukset.

Voinko vaihtaa mobiilisovelluksen tunnistautumismenetelmän?

Kohdassa Valikko > Tilin asetukset voit asettaa pin-koodin sekä puhelinmallistasi riippuen ottaa käyttöön sormenjälki- tai kasvojentunnistuksen.

Voinko muokata mobiilisovelluksen aloitusnäyttöä?

Sovelluksen aloitusnäytöltä löydät yleisimmät toiminnot ja uusimmat ilmoitukset ja tapahtumat. Voit itse vaihtaa aloitusnäytön toimintoja valitsemalla kohdassa Valikko > Muuta omia pikanäppäimiä.

Voinko ilmoittautua vastaanotolle Maisa-mobiilisovelluksen kautta?

Osassa sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteistä on käytössä Maisan mobiili-ilmoittautuminen, jolloin voit ilmoittautua saapuneeksi Maisa-mobiilisovelluksella. Ilmoittautuminen on mahdollista aikaisintaan 30 minuuttia ennen varattua aikaa.

Tavallinen mobiili-ilmoittautuminen

Kun saavut vastaanotolle, jonka toimipisteessä on käytössä mobiili-ilmoittautuminen, voit ilmoittautua saapuneeksi Maisan mobiilisovelluksen kautta. Tästä ei tule erillistä kehotusta push-ilmoituksella. Avattuasi Maisan mobiilisovelluksen näet ilmoituskortin, jossa kysytään, oletko saapunut vastaanotollesi. Tätä napsauttamalla pääset mobiili-ilmoittautumiseen. Ilmoittautumisen jälkeen sovellus vielä vahvistaa, onko ilmoittautumisesi onnistunut.

Sijaintitietoihin perustuva mobiili-ilmoittautuminen

Jos haluat käyttää sijaintitietoihisi perustuvaa mobiili-ilmoittautumista, ota Maisan mobiilisovelluksessa käyttöön Saapuminen vastaanotolle -ominaisuus ja salli sijaintitietojen käyttö sekä herätteet kohdassa Tilin asetukset. Toimintoja ei tarvitse aktivoida kuin kerran, ja voit halutessasi poistaa ne käytöstä.

Kun saavut vastaanotolle sellaiseen toimipisteeseen, joka käyttää sijaintitietoihin perustuvaa mobiili-ilmoittautumista, saat puhelimeesi pyynnön vahvistaa, oletko perillä. Saat vahvistuspyynnön automaattisesti, kun olet tarpeeksi lähellä toimipistettä (noin 50 m). Kun vahvistat olevasi perillä, saat vielä ilmoituksen, että sinut on kirjattu vastaanotolle.

Sain tiedon, että Maisassa on uusi ominaisuus, jota haluaisin hyödyntää. Miksi en näe sitä?

Tarkista, että käytössäsi on mobiilisovelluksen uusin versio.

Maisan mobiilisovellus kannattaa aina päivittää uusimpaan versioon joko manuaalisesti tai sallimalla laitteesi automaattiset päivitykset. Näin pääset hyödyntämään uusia toiminnallisuuksia heti.