Puolesta-asiointi Maisassa

Huoltajana voit asioida Maisassa alaikäisten lastesi puolesta. Huoltajan puolesta-asiointioikeus tarkistetaan Suomi.fi:n Valtuudet-palvelusta.

Kun asioit Maisassa lapsesi puolesta, kirjaudu Maisaan omilla tunnuksillasi ja vaihda lapsen profiiliin ylävalikon Vaihda-painikkeesta. Huomaathan, että näet etusivulla tiedot alaikäisen uusimmista tapahtumista silloinkin, kun käytät Maisaa omilla tunnuksillasi.

Vaikka et asuisi HUSin, Helsingin, Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tai Kauniaisten alueella, voit hoitaa lapsesi asioita Maisassa, jos lapsesi on asiakkaana HUSissa.

Yli 10-vuotiaat voivat käyttää Maisaa myös omilla tunnuksillaan, jos heillä on käytössään vahvan tunnistautumisen välineet, esimerkiksi pankkitunnukset tai sähköinen henkilökortti.

Huoltajan tulee varmistaa, että hänen puhelinnumeronsa ja sähköpostiosoitteensa ovat ajan tasalla myös lapsen Maisassa. Huoltajan puhelinnumero- ja sähköpostitiedot eivät siirry lapsen Maisaan automaattisesti, sillä kahden potilaan potilaskertomukset eivät saa olla yhteydessä toisiinsa, eikä tietoja voida siirtää niiden välillä edes puolesta-asiointitapauksessa. Sen sijaan huoltajan nimi ja osoitetieto tulevat väestötietojärjestelmästä ja näkyvät lapsen tiedoissa automaattisesti.

Huoltaja saa automaattisesti oikeuden asioida Maisassa alaikäisen lapsensa puolesta. Hänellä on Maisassa käytössään hieman eri toiminnot riippuen siitä, onko lapsi yli vai alle 12-vuotias. Huoltajan automaattinen puolesta-asiointioikeus päättyy, kun lapsi täyttää 18 vuotta.

Oliko tästä sisällöstä sinulle apua?