Puolesta-asiointi Maisassa

Täysi-ikäinen ja täysivaltainen henkilö voi antaa Maisassa toiselle täysi-ikäiselle henkilölle puolesta-asiointioikeudet. Puolesta-asioinnin laajuudesta riippuen valtuutettu henkilö voi esimerkiksi tarkastella ja lähettää viestejä ja varata aikoja. Lisäksi huoltajat voivat asioida automaattisesti Maisassa alaikäisten lastensa puolesta.

Huomaathan, että sinun tulee tehdä Maisaa varten erillinen puolesta-asiointivaltuutus, joka kattaa vain Maisa-asioinnin. Esimerkiksi Suomi.fi-palvelussa tehty valtuutus ei kata Maisa-asiointia.

HUOM! Kun asioit Maisassa toisen henkilön puolesta, kirjaudu palveluun aina omilla tunnuksillasi ja vaihda sen jälkeen puolesta-asioitavan henkilön Maisa-profiiliin ylävalikon Vaihda-painikkeesta. Tämä on erittäin tärkeää, koska Maisa-viestit tallentuvat osaksi sen henkilön asiakas- ja potilastietoja, jonka profiililla asioidaan.

Puolesta-asiointioikeudet voi antaa joko Maisan kautta tai sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa asioinnin yhteydessä. Oikeudet antaa aina se henkilö, joka haluaa valtuuttaa sinut asioimaan puolestaan. Kun hän on antanut oikeudet, sinä saat sähköpostiisi kutsun, joka sinun tulee hyväksyä ja antaa tarvittavat lisätiedot. Se, mitä asioita voit toisen puolesta hoitaa, riippuu sinulle annettujen puolesta-asiointioikeuksien laajuudesta.

Oliko tästä sisällöstä sinulle apua?